24 unike steder i verden du ønsker i reise til

Her er det liste over 24 forskjellige unike steder i verden som du bare vil se med dine egne øyne. I alle  land i hele verden så er det alltid noe som gjør den unik, noe som man ikke får sett eller opplevd i noen andre steder. Men, det er noen steder som er litt mer unik og vakker enn andre steder, synes jeg. Når noe fanger min interesse, så er det noe man ikke vil tro finnes, med mindre du står der selv og ser det. Det er så mange steder som virker nesten ut som om det har hoppet ut av et eventyr eller en film. 

1. The Giant's Causeway, Nord Irland

Dette er et området som har rundt 40 000 polygone basalt søyler. For 60 millioner år siden så var det et underjordisk vulkanutbrudd som skapte dette utseende på dette området. Dette er ikke det eneste stedet som har fått et sånt utseende på seg, men det er et utrolig vakkert sted å få oppleve dette på.

2. The Catacombs, Paris Frankrike

Ser du etter et sted som kommer til å gi deg grøssninger så er du nok på rett plass her i allefall. Dette er en 300 meter lang underjordisk gang, sjakter og rom. Det er av kalksteinbrudd og nå blir en del brukt som gravplass. Her hviler rundt 6 millioner mennesker, om du kan kalle dette for å hvile... Vell dette er ikke en normal og standard type gravplass akkurat... Veggene som dere ser på dette bildet er bygd opp av hodeskaller og skjelett bein.

3. Travertine pools, Pamukkale Tyrkia

Tenk bade her, det er hvitt fjell og kjempe varmt sted. Se på vannet som er turkis farget, det er bare egentlig helt perfekt. Med det første øye så tenker man at det er is vi ser, men så vet man at dette er i Tyrkia. Men, nei.. Det er bare et kritt hvitt fjell med flere så og si bassenger. Det er utrolig vakkert og det er muligheter for å bade her også.

4. Lake Hillier, Vest Australia

Dette stedet har jeg tidligere nevnt når jeg skrev om Asutralia som du finner HER. Grunnen til at dette vannet her er så rosa, det er på grunn av algene og mineralene i dette vannet. Så det er faktisk derfor denne innsjøen er alltid i en så vakker rosa farge, og det er spennende å reise ned for å se det med egne øyne. 

5. The Tianzi Mountains, Kina

Når jeg ser på dette så begynner jeg med en gang på tenke på Once upon a time serien i sesong 2. Der reiser en gruppe til Neverland for å redde Henry. Dette seriøst ligner nesten på en prikk på hvordan "The dark forrest" ser ut i den serien. Who knows, kanskje det er her de filmet inn akkurat den scenen, lol.

6. Red Seabeach, Panjin Kina

Okey, dette er ikke en sjø som er rødfarget... Det er faktisk planter som får fargen rød på en spesiell tid på året. Og disse plantene vokser på et gedigent areal her, så det ser ut som om det er en uendelig lang sjø som er rød. Det er vakkert å se på da. 

7. Thor's well, Oregon USA

8. Glass Beach, California USA

Denne stranden er faktisk kanskje så normal strand. En normal strand som har fått urgamle glassbiter til å bli "sanden". Det er så masse glasskår som kommer ned i salt vannet i løpet av et år som igjen blir skylt opp på land. Ligger glasskår i saltvann lenge nok, så blir de rundere, glatte og kjempe pene. O det er egentlig det som har skjedd med denne stranden her. Utrolig vakker strand å oppleve å se. 

9. Fly Geyser, Nevada USA

Igjen så er dette også forårsaket fra et vulkan utbrudd for mange herrens år siden. De funker som en helt vanlig geysir, men det som gjør dem enda mer spesielle, det er jo det dere ser her. Fargene, konturen og landskapet. Fargene kommer av algene som bygger seg opp på grunn av vannet.

FANM1P The continuous Fly Geyser of Fly Ranch is on private land in Nevada, USA

10. Hamilton pool, Texas USA

11. Giant crystal cave, Naica Mine Mexico

Det er ikke så utrolig mye å si på dette, det er en grotte med gigantiske bergkrystaller. Sånn bortsett fra de som får klaustrofobi av sånne opplevelser som dette her, hvem vil vell ikke gå inn i blant et hav av kjempe berg krystaller. Om du ikke får med deg en krystall eller to hjem, så får du i allefall med deg kjempe gode minner og bilder med deg. 

12. Cat Island, Japan

Dette er faktsisk noe av det mest merkeligste jeg har funnet så langt og det som nesten gjør det enda merkeligere, det er at dette er ikke det det eneste stedet som er sånn... Men altså, dette er en øy som kattene har tatt overhånd på. Det er flere katter på denne øya her enn det er beboere av mennesker. Det er ca. 100 mennersker på denne øya, om jeg husker helt riktig her. Og kattene går i overtall.

13. Devils Bridge, Tyskland

Dette er nok ikke første gangen du har enten sett eller hørt om denne bruen her. Men du finner denne i Tyskland, og den er helt vakker å se på. Det som gjør denne bruen så unik er at med gjenspeile i vannet lager en helt rund sirkel sammen med denne broen. Det er så mange eventyrlige steder i Tyskland, så det kommer snart et eget innlegg til Tyskland.

14. Sea of stars, Vaadhoo Island Maldivene

Denne har jeg også nevnt om tidligere HER. Dette er et utrolig magisk sted om natten. Det er algene og mineralene i vannet som lyser opp om natten og får det til å se helt utenomjordisk ut. Det er utrolig pent å se på dette.

15. Pink sands beach, Harbour Island Bahamas

16. Dead sea, Jordan

Vet ikke om hvor mange som husker dette var et tema i samfunnsfag eller naturfag. Men der var døde havet et tema som vi fikk lære om. Why? Jo, det er fordi i dette vannet her er det HELT UMULIG å synke... Bare se på denne damen i bildet her.. Hun leser i en bok i mens hun ligger å slapper av i vannet. Det er ikke fordi hun er flink til å flyte på vannet og stoler på seg selv for å holde seg oppe. Dette skjer fordi det er så mye salt i dette vannet at det er faktisk derfor vi flyter lett her. Jo mer salt vannet er, jo bedre flyter du og tyngre er det faktisk å synke også. Merkelig ikke sant? Så ikke bli overrasket om du reiser ned hit og du ser folk lese avisen i vannet, det er faktisk nesten helt normalt her..

17. Mendenhall ice cave, Alaska

18. Iguazu falls, Brazil

19. Blagaj, Bosnia og Herzegovina

Denne byen er bygd opp langs denne elven og er kjent for sin eventyrlige utseende og natur. Utrolig vakkert og man får skikkelig lyst til å reise ned dit for å se dette selv. 

20. Plitvice lakes nationalpark, Kroatia

21. Salar de uyuni, Bolivia

Har du alltid lurt på hvor du kan finne naturens speil? Du trenger ikke lete mer. Den finner du i Bolivia. Her ser det ut som om du går på vannet, i luften eller i himmelen. Det er unikt, vakkert og helt utrolig. Skal du til Bolivia en gang, ikke gå glipp av dette her når du først er der.

22. The waitomo glowworm caves, North Island New Zealand

Dette er en gruve som man kan seile gjennom med en guide. Det ser utenomjordisk ut og det er magisk å se på. Men dette er faktisk bare ormer som lyser opp i mørket. Og det er utallige av disse ormene i denne gruven her. Vell, her kan man faktisk se med sine egne øyne at alle historier og fortellinger kommer fra et sted. Det er bare måten det blir fortalt på.

23. Kuang si falls, Luang Prabang Laos

24. The door to hell, Turkmenistan

En ting først, ikke reis hit om du ikke klarer å takle høy varme... Så kan jeg si at dette hullet her har brent siden 1971. Det er gasser i jorden her som får det til å brenne, og det er vært fyr her uavbrutt siden. Så dette er faktisk det som vi ser for oss man skal komme seg ned til helvette.. Og du trenger ikke reise lengre enn til Turkmenistan for å finne det.

Jeg håper dette vekker en liten nysgjerrighet hos dere og at dere får lyst til å reise rundt i verden. Det er så mange flere steder som er unike, vakre og skremmende, men det var disse jeg ville fremheve først og fremst. Bare ta kontakt om dere vil planlegge eller booke din neste ferie/reise. Du kommer inn på min reiseagent side rett under dette avsnittet. Siden er på engelsk fordi det er internasjonalt og valutaen er for det meste i amerikanske dollar, men ta kontakt med meg, så får du prisene på norske kroner og jeg gjør all planleggingen og tilretteleggingen for deg ;)

Facebook HER - Instagram HER - Twitter HER - Reiseagent HER

Snapchat

#reise #reiser #ferie #opplevelser #Bolivia #USA #California #Laos #Tyrkia #Tyskland #Irland #Oregon #Kina #Australia #Frankrike #Paris #Maldivene #Mexico #Alaska #Brazil #Jordan #Bahamas #Turkmenistan #NewZealand #Utflukter #minner #inntrykk #yolo

2 kommentarer

Kunne tenkt meg å dra til alle disse stedene! Wow!

Kamilla: Ja, det er definitivt flotte steder å få oppleve. :D

Skriv en ny kommentar